Π.Α.Σ.Κ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ του ΠΑΣΟΚ

 

Συντρόφισσες – Σύντροφοι

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο παρακολουθήσαμε την ευκολία με την οποία ψηφίστηκαν τα οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον μας. Δεν διαφωνεί κανείς ότι η σωτηρία της χώρας είναι αδήριτη ανάγκη, πρέπει όμως αυτό το κόστος να το επωμισθούν όλοι ανάλογα και αυτό το λέμε γιατί, εν μέσω θέρους και με συμπαραστάτες τους «δημοσιογραφικούς κύκλους» ανακοινώνονται περαιτέρω μειώσεις του εισοδήματός μας μέσω του ενιαίου μισθολογίου αλλά και προκειμένου να «σωθεί» το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σας καλούμε να μην συμμετέχετε με την ψήφο σας στην παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας και να σκεφθείτε ότι δημιουργείται τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Πέραν του γενικού προβλήματος των Δημοσίων Υπαλλήλων σας εκθέτουμε και το σημαντικότερο κλαδικό πρόβλημα το οποίο είναι οι πολλές κενές οργανικές θέσεις στα Δικαστήρια.

  Συντρόφισσες – Σύντροφοι

Η κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα στα Δικαστήρια της χώρας θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους και να μας κινητοποιήσει, δεδομένου ότι έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.

Ως γραμματεία της ΠΑΣΚ Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, προκειμένου να σωθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και να σταματήσουμε στο βαθμό που μπορούμε την αγανάκτηση του πολίτη την οποία  εισπράττουμε καθημερινά.

Η ΠΑΣΚ Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας και να θέλει δεν μπορεί να βοηθήσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αυτό γιατί τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων είναι κατά πολύ περισσότερο από λογικά και επιβάλλεται η άμεση ικανοποίηση τουλάχιστον αυτού των προσλήψεων.

Τα Δικαστήρια όλης της χώρας (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) υπολειτουργούν και από τον Σεπτέμβρη θα κλείσουν. Ως εργαζόμενοι δεν αντέχουμε άλλο την πίεση των δικαστών, το φόρτο εργασίας και την πίεση του πολίτη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το τελευταίο επτάμηνο είχαμε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας 14 θανάτους νέων συναδέλφων μας από καρδιακά και εγκεφαλικά προβλήματα, ούτε είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο χώρο μας εμφανίστηκαν κρούσματα burn out. Ρωτήστε στις περιφέρειές σας για το καθεστώς που επικρατεί στους χώρους δουλειάς μας. Δεν πηγαίνουμε στα σπίτια μας ή και αν πάμε θα έχουμε πάρει μαζί μας δουλειά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 8.600 περίπου οργανικές θέσεις που είναι θεσπισμένες –από το 1988-σε πανελλαδικό επίπεδο, αυτή τη στιγμή είναι κενές οι 3.000, χωρίς να υπολογίζονται αυτές που θα κενωθούν μέχρι το τέλος του έτους λόγω του ασφαλιστικού καθώς και οι απουσίες λόγω ασθενειών, κύησης και λοχείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστηριακή ύλη έχει αυξηθεί από τη θέσπιση των θέσεων μέχρι σήμερα από 42%-78%. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη και προβλέπεται μεγάλη αναταραχή στο χώρο.

Το μόνο που ζητάμε είναι η άμεση πρόσληψη των 450 διοριστέων και επιτυχόντων των τελευταίων διαγωνισμών, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε από Σεπτέμβρη. Άλλωστε ο αριθμός των προσλήψεων που ζητάμε δεν ξεπερνά την αναλογία 5:1, θα αποσυμφορηθούν  όμως κατά τι οι Δικαστικές υπηρεσίες.

 

Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010

Για τη Γραμματεία της ΠΑΣΚ Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Ο Γραμματέας

 Νίκος Ραυτόπουλος

6948882588