Ε Ν Ι Α Ι Ο

ΑΝτιμνημονιακό ΑΓωνιστικό ΚΙνημα «ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ.»-Συνεργαζόμενοι Δικαστικοί Υπάλληλοι

…………………………………………………………………

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Καιρό τώρα θέλουμε να συναντηθούμε μαζί σας προκειμένου να σας γνωρίσουμε τις απόψεις μας, να εκφράσουμε την αγωνία μας και να σας παρουσιάσουμε το όραμά μας για τους Δικαστικούς Υπαλλήλους και τη Γραμματεία των Δικαστηρίων, καταθέτοντας αναλυτικά τις προτάσεις μας.

Με την ευκαιρία της επιστολής μας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι στο τελευταίο συνέδριο της ΟΔΥΕ ανέδειξαν την παράταξή μας πρώτη δύναμη και σήμερα με τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην Ελληνική κοινωνία, εκφράζουμε την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας.

 

Νοιώθουμε το βαρύ χρέος να εκπροσωπούμε μια μεγάλη πλειοψηφία ενός κλάδου που από το ’90 και μετά πέτυχε μεγάλες κατακτήσεις, όπως το ωράριο στα δικαστήρια, με το οποίο άλλαξε η ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης, αντικατέστησε τον Χουντικό Ν. 1025/71 με δικούς μας Κώδικες και ανακούφισε σημαντικά τους συναδέλφους για πολλά χρόνια.

 

Αναφορικά με την συνάντηση που έχει ορισθεί με τον πρωθυπουργό, αντιλαμβανόμενοι για άλλη μια φορά, τη μεθόδευση αποκλεισμού μας από το προεδρείο της ΟΔΥΕ, πιστεύουμε ότι είναι αθέμιτο να αποκλείεται από μια τέτοια συνάντηση η πλειοψηφία των δικαστικών υπαλλήλων οι οποίοι ζητούν επίμονα λύση στα αιτήματά τους με βασικούς άξονες:

Α. κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

Β. μηχανοργάνωση και οργάνωση των δικαστηρίων.

Γ. αυξήσεις στα εισοδήματα όλων των δικαστικών υπαλλήλων για να μπορέσουμε να έχουμε αξιοπρεπή διαβίωση.

 

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2014

Με τιμή,

 

Ε Ν Ι Α Ι Ο

ΑΝτιμνημονιακό ΑΓωνιστικό ΚΙνημα «ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ.»-Συνεργαζόμενοι Δικαστικοί Υπάλληλοι